Fra egg til kyllinger 2019

Det er ikke så lenge igjen til påske, og i år som i fjor har vi fått egg fra Framnes gård som har kommet seg i rugemaskinen i dag.

Dette blir like spennende som i fjor, og det blir gøy å se hvor mange egg som blir til kyllinger i år. Vi fikk god hjelp i dag til å se hvilken vei eggene skulle, da spissen skal ned å den runde siden opp, og det er faktisk ikke så lett å se på alle egg.

I år skal noen av kyllingene flytte hjem til en i personalet, så disse kyllingene kan vi følge videre (slik vi gjorde med kyllingene på Framnes gård i fjor)

Så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, og se hva som skjer i rugemaskinen. Går alt etter planen skal eggene klekkes mandag 18. mars.

 

11. mars 2019...

Det er dag 14 i rugeprosessen, og i dag måtte vi lyse skikkelig på eggene. I dag fikk alle ulvebarna (førskolebarn) være med å lyse på alle eggene. Dette var utrolig spennende, da vi så bevegelse i nesten alle eggene. Dessverre var det 2 egg vi ikke så tegn til liv i, disse sjekket vi litt ekstra godt. Det ene var det stor mistanke om at ikke var befruktet.

 For video se HER (vår Facebook side)

Med ivrige ansatte hadde de lyst å knekke disse to eggene for å se hva som var inni. Det vi fant ut var at ene egget ikke var befruktet, det andre fant vi en død bittelite kylling inni.

Nå er det bare 1 uke igjen til klekking, så dette blir utrolig spennende. Vi gleder oss stort til å få hilse på kyllingene.

Fredag 15. mars

I dag er vi på dag 18, og det viktig å ta vekk egg hvor det ikke er liv eller utviklede kyllinger, da disse kan gjøre de friske eggene/kyllingene syke. Så i dag ble eggene lyst ovenefra og nedenefra på alle mulige måter, og de ble sjekket nøye. 

19 egg så vi klart bevegelse og liv og det var full fart. Dessverre var det noen vi ikke så bevegelse i, og de så svært lite utviklet ut i forhold til de andre. Så vi valgte og ta disse vekk.

 

 

Lørdag 16. mars

I dag er det LOCK DOWN. Det betyr at vi tar av motoren på rugemaskinen, skrur opp fuktigheten og heretter skal eggene stå helt i ro frem til klekking.

Nå blir det fryktelig spennende å se om det skjer noe på mandag, eller om vi må smøre oss med en dags tålmodighetn til...

Tirsdag 19. mars 

I går håpte vi virkelig på at vi skulle få noe aktivitet i rugemaskinen, men ingenting skjedde. Gjennom dagen gikk både barn og voksne og så etter tegn til klekking, men nei, det skjedde ikke.

Desto større glede var det at nå i morgentimene fant vi det første egget med god sprekk i skallet, så dette blir en fryktelig spennende dag.

ENDELIG ca kl 19.30 kom første kyllingen, og rett etter fulgte kylling nr 2. Nå er det hvertfall 4 egg vi kan se sprekk/hull på, så da er det store sjanser for at i morgen tidlig er det mange små kyllinger i maskinen.

  

 

Oppdatering kommer....

Relatert bilde